Sommelier Shannon

Personeel in het zonnetje: Shannon

In dit item van “Personeel in het zonnetje” maken we kennis met Burgemeester-teamlid Shannon. Lees verder om haar beter te leren kennen!

Wie ben je?
Shannon Hofman, geboren in Stadskanaal en opgegroeid in een klein dorpje in Drenthe. Op jonge leeftijd ben ik naar de randstad verhuisd. Hier heb ik mijzelf ontwikkeld en mijn liefde voor het vak ontdekt.

Wat doe je bij De Burgemeester?
Ik ben sommelier en dus verantwoordelijk voor de wijnen.

Hoe lang werk je hier al?
Ik ben op 1 september gestart, dus bijna 4 maanden inmiddels!

Hoe ben je hier terechtgekomen?
Ik heb Anne ontmoet tijdens een wijnreis naar Duitsland. Kort daarna stuurde Anne in een algemene e-mail dat ze op zoek was naar een sommelier. Een tijdje later heb ik hierover contact met haar opgenomen en zo is het balletje gaan rollen.

Op welke dagen werk je?
Ik werk fulltime en ben alle geopende dagen aan het werk, dus van dinsdag t/m zaterdag.

Wat doe je het liefst buiten werktijd?
In mijn vrije tijd ben ik ook altijd met eten en drinken bezig. Ik ben een echte levensgenieter en mijn man gelukkig ook. Of we nu samen uit eten gaan, of ons thuis uitsloven, er staat altijd een mooie fles wijn op tafel!

Wat vind je het leukste aan je werk?
Mijn grootste passie ligt bij de wijnen. Ik vind het erg leuk om nieuwe wijnen te ontdekken voor mijn gasten. Ik kan ze namelijk zeer verrassen met wijnen uit Oost-Europese landen. (Denk aan: Bulgarije, Slovenië, Hongarije en Roemenië.) Deze wijnen vind ik erg interessant, omdat ze nog redelijk onontdekt zijn in Nederland.

Wat is jouw favoriete gerecht bij De Burgemeester?
Op dit moment is dat het gerecht met zeetong – hibiscus – framboos – rode biet waar ik erg van onder de indruk was en ik ook gelijk een spannende roséwijn bij in gedachten had.

Geplaatst in Nieuws.