Photo by ©JoniIsraeli.com

Michelle de Hoop

Een nieuw gezicht

Een nieuw gezicht bij De Burgemeester

Michelle de Hoop, assistent sommelier

Vanaf 15 maart jongstleden is ons team versterkt. Graag stellen we Michelle de Hoop aan u voor. Samen met haar partner en twee kinderen, Sienna (6) en Luca (4), woont Michelle in IJsselstein. In haar vrije tijd vindt ze het heerlijk om regelmatig uit eten te gaan, te genieten van vakantie, sporten, dansen en natuurlijk van mooie wijnen.

Direct na haar middelbare school heeft ze de Gildevaart Horecaopleiding doorlopen en is ze haar horeca carrière begonnen als medewerker bediening bij restaurant de Middenhof in Nieuwegein. De afgelopen jaren heeft ze met heel veel plezier en passie gewerkt bij Restaurant Wihelminapark in Utrecht, Restaurant Auguste* in Maarssen, Restaurant Kasteel Heemstede* in Houten en tot voor kort bij Restaurant 't Amsterdammertje* in Loenen a/d Vecht. In deze periode heeft ze ook de gastronoom/sommelier opleiding gevolgd aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse.

Haar passie voor wijn is ontstaan bij restaurant Kasteel Heemstede. Als Maître-Sommelier heeft ze 11 jaar lang de vrije hand gehad om vele wijnen te proeven en te combineren met gerechten. Ze vindt het belangrijk om aan te voelen welke wijn het beste bij haar gasten en de gerechten past, waarbij ze graag verrassende en spannende keuzes maakt.

Daarnaast heeft ze een prachtige nieuwe uitdaging gevonden in het ontwikkelen en het maken van cocktails. "Bij het bereiden van de cocktails ben je telkens op zoek naar een perfecte balans tussen de vijf primaire smaken: zoet, zuur, zout, bitter en umami. De opties zijn eindeloos en dat maakt het maken van cocktails juist zo spannend, maar vooral heel erg leuk", aldus Michelle.

Kom snel een keer persoonlijk kennismaken in ons restaurant!

Geplaatst in Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *